Félpercesek

 2011.08.22. 09:44

Sólyomszárnyakon


- Úgy élj, hogy te legyél virágnak virága!– zengi a b-i önkormányzat augusztus 20-i műsorában negyedmagával a félisteni külsejű, bár ehhez képest inkább félállati hangú ifjú.

Az egyszemélyes közönség sorait képző 84 éves Rózsi néni átszellemülten rábólint a műanyag székből. A te kedvedért, drágám, mostantól úgy fogok élni. Az operatőr és a PR-os összekacsint. Remek lett a felvétel a hazafias tömegről.


Kommunikációs szakadék


- Anya, anya, nézd, barátságos arcot vágtam a lámának, és most ő is mosolyog! – lelkesedik kisebbik lányom. És valóban. A vándorcirkusz rövid pórázon legeltetett, kissé varacskos lámája pontosan olyan arcot vág, mint a kislányom. Ajkait kissé féloldalasan felhúzza, fogai elővillannak, meleg barna szemei tágra nyitva. Közben jól hallható szürcsögéssel gyűjti a szájában a nyálat, és gondosan beméri a célt.

 


Terrorcselekmény


Alcím: Nem, nem a paksi atomerőmű hűtőtavában akartunk megfürödni. De akár ott is akarhattunk volna.

 

1. nap

- Jó napot kívánok!

- Jó napot! Maga katona, ugye?

- Nem, de a sógorom hadtörténész. Bemehetünk?

- Megoldjuk. Aszondja, egy felnőtt, két gyerek, 1500 ft.


2. nap

- Jó napot kívánok!

- Jó napot! Maguk mit akarnak itt?

- Bemenni.

- Aztán engedélyük van-e? Ez katonai terület, ide engedély nélkül nem lehet csak úgy besétálni! Különleges esetekben az Igazgató Úr adhat ki engedélyt...

- Nincs engedélyünk.

- Hát... Egy felnőtt, két gyerek, akkor legyen 1300 ft. Jó szórakozást!


3. nap

- Jó napot kívánok, bemehetünk?

- Persze. Egy felnőtt, két gyerek, 1600 ft. Tessék, itt a számla.

 


A hírek szerelmesei


- Azt utálom ebben az országban, hogy nem képesek normális híradót csinálni. Az ember semmit nem tud meg, na arról meg ne is beszéljünk, mikor szándékosan félrevezetnek. Most, hogy volt az a nagy lövöldözés Finnországban, tudod, azon a szigeten, én csak a BBC-t néztem. Ott 10 perc alatt megtudtam, amit a merényletről tudnom kellett, és még Finnországról is mindent elmondtak.

Nyelvem hegyén van, hogy én meg a finn tévében néztem finnül, na az aztán az igazán korrekt és pontos tájékoztatás. De nem akarok undok lenni, mert alkalmi beszélgetőtársam amúgy igazán kedves hölgy.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kovacsne.blog.hu/api/trackback/id/tr273170375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása